Krijesnica koja se zove baš kao ti

65.00 kn

Nema na zalihi

Terapeutska slikovnica za djecu

Opis

Krijesnica koja se zove baš kao ti priča je za sve naraštaje. Svatko će, bio on šestogodišnjak, desetogodišnjak, umorna mama, baka koja priča priče ili djevojčica koja voli maštati, razumjeti zašto je priča o ovoj posebnoj Krijesnici jako važna. Jer Krijesnica te svojom iskričavošću, domišljatošću i mudrošću privuče k sebi i ti zajedno s njom osjećaš nepravdu svijeta, bol Mudroga Stabla, nemoć Mjeseca i snagu Vjetra i, baš zato, zajedno s njom odlučuješ naučiti popraviti svijet.

Može li se svijet popraviti? Može.

Uz pomoć prijateljstva, s ljubavlju, razgovorom i maštom. Svaki se otkrhnuti svijet može popraviti, barem malo, a Krijesnica koja se zove baš kao ti poučit će malene slušače i čitače kako se to radi.

Preporuka stručnjaka

Ova je slikovnica drukčija. Maštovita je i preplavljena ljubavlju, dolazi iz srca autoričine osobnosti i dotiče srce svakome tko je čita. Podsjeća nas na ono što svi često zaboravljamo i što je uistinu važno.
Autorica izravno poziva čitatelja da se identificira s likom krijesnice koja, iako mala, ima hrabrosti reći NE, koja se ne boji i može čak i spasiti svijet. Poziva ga da pronađe negdje u sebi zametnutu neograničenu moć, svjetlo koje nosi u sebi i da ponovno vidi svu tu ljepotu koja ga okružuje. Vjerujem da će nas ova priča potaknuti da promišljamo o sebi, prije nego o drugima. Možda će nas potaknuti da shvatimo da uz svjetlo ljubavi nema mjesta prepirkama, optužbama, zanemarivanju i nasilju, da se svaki problem može riješiti. Ova je slikovnica blagoslov.

Dalma Luketin, psihologinja