Samosuosjećanje: Nova psihoterapijska tehnika

Josipa Končinski psihologiju izučava više od 10 godina, a osim što joj je to zanimanje, sretna je što može vidjeti smisao u tome što radi. Voli imati mogućnosti i promatrati stvari “izvan kalupa”, tako da je još tijekom studija volontirala i pohađala dodatne edukacije koje su se bavile pojedinim temama (komunikacija, osobne granice, samosuosjećanje, duhovni razvoj itd.).

Što nam o samosuosjećanju kaže Josipu Končinski, autorica kartica o Samosuosjećanju
Psihologinja sam i edukantica integralne tjelesne psihoterapije, a svoj rad sam velikim dijelom posvetila temi SAMOSUOSJEĆANJA.
Zašto baš ta tema?
Samosuosjećanje je u biti suosjećanje prema sebi. Umjesto samokritiziranja, nakon kojeg se osjećate još gore, pružate sebi nježnost i razumijevanje za bol koju osjećate i ohrabrenje da se pobrinete za sebe.
Samosuosjećanje me podiglo s dna kad mi je bilo teško i bilo mi je onaj nježni, ali sigurni poguranac da krenem naprijed iako je nekad strašno, nesigurno, nepredivljivo ili bolno. Uz samosuosjećanje sam naučila biti sebi podrška i pridržati se onda kad bi najradije klonula.
Najveći dio ovoga rasta došao je iz osobne psihoterapije. Često su mi rečenice koje bi mi moja terapeutkinja ponudila bile utješne, ohrabrujuće, otvorile oči i promijenile perspektivu, iako se i dalje nalazim u situaciji koja mi je teška.
Danas i ja na sličan način radim sa svojim klijentima. Kad vidim da im je potrbena šira slika ili da su preoštri prema sebi ponudim im neke rečenice, pitanja ili kratku vježbu koja napravi neki “shift”.
Ipak, ono što sam primijetila je da u svakodnevnom životu se često ne sjete tih isti vježbi, rečenica, pitanja i zato sam odlučila ponuditi 23 načina kako biti sebi podrška kad je teško.
Ta 23 načina su napisana na 23 kartice koje su tu kao kutija prve pomoći, kad ne znaš odakle krenuti, a želiš si pružiti umirenje i podršku i pojaviti se za sebe na način koji reflektira tvoje najveće dobro u tom trenutku.
I od danas su u pretprodaji!
Malo je reći da sam ponosna.
Znam da je ovo genijalni mali alat koji je tu za vas kad god zatreba i zbilja radi promjenu.
Budite slobodne baciti pogled na link:
Neizmjerno sam zahvalna za svaki vjetrić u leđa, svaku preporuku bilo klijentima, bilo dragim ljudima oko sebe jer samosuosjećanje nam svima treba. ♥️
Ima me i na Instagramu: